ELEKTRISCH NETWERK

 

DOOR : STEVEN VAN BREEMEN

 

 

ONTDEKKING

Mijn ontdekking wat er aan de verliezen van jonge duiven ten grondslag ligt, heeft een karrenvracht aan reacties opgeleverd uit de gehele wereld. Het blijkt bijna een wereldwijd probleem te zijn en dat klopt met mijn bevindingen. Er was zelfs een vraag uit Sydney Australië bij. Daar bleven ongelooflijke aantallen duiven achter. Na veel googlen vond ik een identieke kaart, met info die hier door de overheid ook op internet is gezet. De oplossing bleek om niet meer vanuit het noorden te concoursen, maar vanuit het zuiden. Dit bleek zeer goed uit te pakken en na enige gewenning bleven er bijna geen duiven meer weg.

 

OPLEER ROUTE

Aan de hand van de gevonden informatie, heb ik de opleer route van mijn jonge duiven aangepast en houd ik ze door goed op de wind te letten, en daardoor de route aan te passen, uit het grote probleem. Ineens blijkt dat jonge duiven als een spoor naar huis kunnen komen zonder verliezen. Op vluchten van 20-25-35-40-60-70 km blijkt dus dat je er gewoon niet tegen kunt  rijden. Het blijkt dus zoals vroeger was nog steeds te kunnen: heel rap naar hyuis en niks kwijt. Wat een openbaring! Ook bij de groep zomerjongen werken de aanpassingen in de route als een speer, want ik kan er echt niet tegen rijden. Op de oude route, logischerwijze in de vluchtlijn zoals iedereen doet, dat was wel wat anders!  

 

NETWERK KAARTEN

Je kunt op eenvoudige wijze inzoomen op http://geodata.rivm.nl/netkaart.html en veel meer: Goed dat u nu bij de les bent! Routes uitstippelen kan iedereen nu zelf!

 

 

 

 

De roden 380kv zijn nekkenbrekers. Blijf er vandaan tot ze goed aan de blauwen 150kv gewend zijn. Eerst test los 1x aan de goede kant van de blauwe dan pas enkele km’s eroverheen en dan zie je zelf wel wat ze doen. Dan pas de rode doen en best over enkele met goede wind dat ze erover gaan Maar pas als ze 10x zijn weggeweest.

 

Zoals ik schreef hebben ze de eerste keer moeite met een blauwe lijn. Daarna niet meer; tenminste bij mij niet. Ik zoek daarom een blauwe lijn op om ze ermee kennis te laten maken bij Westbroek; aan de goede kant. Daarna Utrecht Noord bij Intratuin; de eerste keer stuiteren ze terug maar gaan er wel overheen. Gelost bij het stadion, of bij Vianen of Culemborg kan ik er niet meer tegen rijden.

 

De Belgische Netkaart voor de rode 380kv lijnen kunt u vinden op de site:

http://www.elia.be/repository/pages/a8647b8fabf84821ab39c16803125d3e.aspx